Bel 033 4602302 of mail naar info@spigt.nl

Huurrecht

  1. huurzaak; huur bedrijfsruimte; De zaak draait om de vraag of eiseres de huurovereenkomst rechtsgeldig heeft opgezegd. Partijen verschillen van mening over de looptijd van de huurovereenkomst. De kantonrechter stelt de looptijd vast aan de hand van uitleg van de overeenkomst (Haviltex).
  2. In deze zaak gaat het om de vraag wie de eigenaarslasten van de woning moet betalen en om een gebruiksvergoeding. Het tijdelijke verblijf elders heeft het gebruik van de woning niet (tijdelijk) beëindigd.
  3. Ontbinding en ontruiming woning en parkeerplaats toegewezen. Betaling huurachterstand ook toegewezen.
  4. Huur. Vordering ontbinding en ontruiming afgewezen. Onvoldoende gesteld dat sprake is van verboden onderverhuur. Verhuuradvertentie rechtvaardigt niet de ontbinding met haar gevolgen.
  5. Particuliere verhuurder handelt in dit geval niet in de uitoefening van een beroep of bedrijf. Richtlijn oneerlijke bedingen niet van toepassing.
  6. Onrechtmatigheid plaatsing (bar)container? ja, beperking in drijven horecaonderneming. Gedeeltelijke toewijzing van gevorderde schadevergoeding.
  7. geen spoedeisend belang bij vordering tot voorschotbetaling op gestelde schade aangenomen.
  8. Vaststelling van een zorgregeling die kan dienen als kader waarbinnen toegewerkt wordt aan de opbouw van contact. art. 1:253a lid 4 BW, art. 1:377e BW.
  9. Vordering tot niet-ontvankelijkheid in incident. Eiser heeft een vordering ingesteld op grond van artikel 7:262 lid 1 BW. Betekening van de (1e) dagvaarding was op tijd, maar de zaak is niet tijdig en correct ingeschreven bij de rechtbank (dagvaarding per post kwam te laat en is geretourneerd). De dagvaarding is wel tijdig ingediend via Veilig Mailen. Geen herstelexploot uitgebracht. Eiser heef...
  10. Verkeersongeval. Meerdere auto's. Aansprakelijkheid. Gevaarljk rijgedrag. Voldoende afstand houden.
  11. vordering zoon tot voortzetting huurovereenkomst van overleden moeder, artikel 7:268 BW, duurzame gemeenschappelijke huishouding
  12. Executiegeschil. In geschil is de vraag of het ontruimingsvonnis ten uitvoer kan worden gelegd nu volgens de curator van de gefailleerde huurder het faillissementsprocesrecht van artikel 28 FW niet in acht is genomen.
  13. Eisers vader huurde een woonwagenstandplaats van gedaagde. De vader is overleden. Eiser is geen voorzettende huurder (artikel 7:268 BW). Eiser is ook geen eerste rechthebbende op de woonwagenstandplaats. De in reconventie gevorderde ontruiming wordt toegewezen.
  14. Aruba. Artt. 7:752 en 7:274 lid 2 BW. Opzegging huur bedrijfspanden aan Palm Beach Strip. Appelverbod niet van toepassing. Geen toestemming huurcommissie vereist.
  15. Huurzaak. Ontbinding huurovereenkomst en veroordeling tot ontruiming woning en betaling (achterstallige) huur en gebruiksvergoeding.
  16. gebiedsverbod wegemns overlast voor de dochter van huurders. Voorwaardelijke ontruiming wordt afgewezen omdat de huurders er alles wat redelijkerwijs in hun vermogen ligt aan hebben gedaan om hun dochter bij te sturen en de benodigde hulp voor hun kwetsbare dochter te krijgen. Gebleken is dat het niet verantwoord is als de dochter op straat terecht komt. Niet aannemelijk dat in een bodemprocedu...
  17. Huur bedrijfsruimte. Schade bij oplevering na opzegging. Wettelijk vermoeden uit artikel 7:224 lid 2 BW. Geen algemene bepalingen van toepassing op de mondelinge huurovereenkomst. Gevorderde herstelkosten afgewezen.
  18. Verzekeringsrecht. Uitleg polisvoorwaarden. Verzekeraar hoeft geen dekking te verlenen aan eiseres onder masterpolis voor schade aan een wisselstopmachine.
  19. Echtscheiding met nevenvoorzieningen. Rechtbank stelt geen zorgregeling vast omdat de man afstand wil nemen van de vrouw en het kind. Geen draagkracht alimentatie vanwege schulden. Huurrecht.
  20. Medehuurderschap ex artikel 7:267 BW?
  21. Kort geding. Huurrecht. Vordering tot ontruiming van het gehuurde (kiosk) ivm huurachterstand toegewezen.
  22. Huur woonruimte. Ontbinding van de huurovereenkomst afgewezen. Besluit gemeentelijke schuldhulpverlening. Oneerlijke bepalingen.
  23. Kort geding. Huur. Niet als goed huurder gedragen. Ontruiming.
  24. Huurachterstand met rente en buitengerechtelijke incassokosten toegewezen. Verweer van huurder dat hij de huur elke maand heeft betaald, faalt.
  25. Huur woonruimte. Artikel 7:272 lid 2 BW. Geen sprake van de opzeggingsgrond 'dringend eigen gebruik' (artikel 7:274 lid 1 sub c BW). In reconventie herstel van gebreken, huurprijsvermindering (artikel 7:207 lid 1 BW jo. artikel 7:257 lid 1 BW) en terugbetaling van een deel van de huur en (service)kosten gevorderd.
  26. Vordering tot cassatie in het belang der wet. Is de Gecertificeerde Instelling in een procedure tussen ouders over gezag en/of omgang belanghebbende?
  27. Geschil tussen 2 vennootschappen over onbetaalde rekningen, verbroken samenwerking, niet gerealiseerde overname, onbetaald gebleven kickbackfees, rekening en verantwoording over aannemingsprojechten.
  28. verzoek adoptie meerderjarig persoon. De rechtbank stelt vast dat niet is gebleken van zeer bijzondere omstandigheden waardoor in het licht van artikel 8 EVRM kan worden voorbij gegaan aan het feit dat * ten tijde van het verzoek tot adoptie al meerderjarig was. Verzoek afgewezen.
  29. De rechtbank verklaart het beroep tegen de beslissing van de officier van justitie ongegrong. Partij betwist een parkeerboete omdat het ging om een verhuurd voertuig.
  30. Huurachterstand met wettelijke rente en buitengerechtelijke incassokosten toegewezen. Huurders zijn hoofdelijk aansprakelijk. Eventuele onderlinge afspraken tussen huurders hebben geen gevolgen voor die aansprakelijkheid.
  31. Huurprijsvermindering vanwege gebreken (overlast en lekkages)
  32. Kansspelzaak. Gokbedrijf moet het geld dat eisende partij, de speler, met online gokken heeft verloren terugbetalen omdat het gokbedrijf geen vergunning had om in Nederland online kansspelen aan te bieden en dit naar het oordeel van de rechtbank tot nietigheid van de tussen partijen gesloten kansspelovereenkomst leidt.
  33. Bijzondere overeenkomst; huurrecht; bedrijfsruimte, alleen achterstallige huur
  34. Faillissement gedaagde na dagvaarding. Schorsing van de procedure op grond van artikel 29 Fw.
  35. Huurrecht; meewerken aan dringende werkzaamheden op grond van artikel 7:220 lid 1 BW; ook herstelwerkzaamheden en werkzaamheden ter voorkoming van een gebrek (preventief onderhoud) zijn dringend zoals bedoeld in de wet, indien zij niet zonder nadeel kunnen worden uitgesteld. De tijdelijke en/of gedeeltelijke gedwongen ontruiming als bedoeld in artikel 558 Rv kan worden gebruikt als aanvulling o...
  36. Schadestaatprocedure. Schade door niet leveren van overeengekomen software op in vaststellingsovereenkomst bepaalde datum. Bedrijf van eiser kon niet starten en is ook nooit gestart. Beide partijen beroepen zich op rapporten van deskundigen. De rechtbank schat de schade op basis van de over en weer aangevoerde argumenten.
  37. RRR WMO eisen vastgesteld voor toewijzen woning
  38. Kort geding. Huur bedrijfsruimte. Ontruiming wegens huurachterstand bij verstek toegewezen.
  39. schending geheimhoudingsbeding oud werknemers; uitleg beding ter bepaling van de verbeurde boetes; tevens onrechtmatig handelen bedoelde werknemers en van concurrent door met gebruikmaking van bedrijfsgegevens oud werkgever en ronselen van werknemers van oud werkgever nieuwe concurrerende onderneming op te zetten; schadebegroting deels op de voet van artikel 6:97 BW en met inachtneming onzeker...
  40. Tussenvonnis in verstekzaak. Ambtshalve vernietiging huurprijswijzigingsbeding treft de kale huurprijs. Verwijzing naar de rol om verhuurder informatie te laten verstrekken over de te betalen en betaalde maandhuur, bestaande de kale huur plus bijkomende (service)kosten.
  41. hoofdzaak en vrijwaring - verhuurder blijft aansprakelijk voor gebreken in de woning, ook indien zij niet zelf de gebreken kan herstellen omdat gebreken in het gemeenschappelijke deel van het gebouw bevinden en de VvE hiervoor verantwoordelijk is
  42. vordering tegen gedaagde 2 wordt afgewezen - tijdelijke huurovk, vordering tegen andere 2 gedaagden bij verstek toegewezen, geen o/o ivm geen vroegsignalering
  43. Verzoekschrift inroepen huurbeding toegewezen
  44. De rechtbank Amsterdam heeft beslist dat bepaalde servicekostenbedingen in een huurovereenkomst voor een woonruimte in een appartementencomplex voor jongeren oneerlijk zijn op grond van de Europese Richtlijn oneerlijke bedingen
  45. Vordering tot ontruiming huurwoning in kort geding op grond van de stelling dat de huurder iemand in de woning heeft laten verblijven die in de woning prostitutieactiviteiten heeft verricht. Na afweging belangen afwijzing van de vordering, aangezien eerst in de bodemprocedure moet worden beoordeeld of de huurovereenkomst wordt ontbonden.
  46. Artikel 1:253a BW. Vervangende toestemming inschrijving basisschool. Wijziging verdeling zorg- en opvoedingstaken.
  47. Geschil over de verlenging van een financieringsovereenkomst voor vastgoed. Was de bank gehouden om de financieringsovereenkomst nogmaals te verlengen?
  48. HQ vordert ruim € 5.000.000,00 aan schadevergoeding. Daarnaast stelt zij nog een aantal andere (schade)vergoedingsvorderingen in. De vordering is gebaseerd op de stelling dat het COA de krachtens de huurovereenkomst op haar rustende opleververplichting heeft geschonden. Het COA bestrijdt dat. De kantonrechter komt niet toe aan beantwoording van de vraag of het COA de opleververplichting heeft g...
  49. Geen grond om gezamenlijk gezag af te wijzen. Vernietiging zorgregeling door wijziging van omstandigheden. Halen en brengen verdelen bij helfte.
  50. De opzegging van de kredietrelatie tussen partijen door de bank is niet rechtsgeldig omdat de gebruikmaking van de overeengekomen opzegbevoegdheid in dit geval naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is.