Bel 033 4602302 of mail naar info@spigt.nl

Insolventierecht

  1. WHOA; openbare akkoordprocedure; maatwerkvoorziening ex artikel 379 Fw (het van toepassing verklaren van de JIN Guidelines, JIN Modalities en door de Amerikaanse rechtbank vastgestelde bijzondere bepalingen) afgewezen.
  2. WHOA, verzoek afkoelingsperiode en nevenvoorzieningen afgewezen omdat verzoeker onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat sprake is van de WHOA-toestand.
  3. WHOA, afkoelingsperiode afgewezen omdat verzoeker onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat sprake is van de WHOA-toestand.
  4. Verzoek tot faillietverklaring afgewezen nu niet (summierlijk) aannemelijk is gemaakt dat er steunvorderingen zijn waardoor de voor faillietverklaring vereiste pluraliteit van schuldeisers ontbreekt.
  5. Naar aanleiding van een uitspraak van de familierechter, waarbij is vastgesteld dat er een klemmend tekort is in de financiën van de gezamenlijke ouders voor de verzorging en onderhoud van hun gezamenlijke kind en een maandelijkse kinderbijdrage van de man (schuldenaar zit in de wsnp) is vastgesteld, wijst de rechter-commissaris het verzoek om het vrij te laten bedrag van de man te verhogen met...
  6. Afwijzing verzoek schuldenaar (in wsnp) om verhoging vrij te laten bedrag (vtlb) met nominaal bedrag in verband met te betalen kinderbijdrage. De rc heeft het verzoek afgewezen wegens het ontbreken van (financiële) gegevens en heeft hierdoor niet kunnen vaststellen of de financiële positie van de ouders gezamenlijk zodanig is dat sprake is van een klemmend tekort om in de behoefte van hun geza...
  7. afwijzing voorlopige voorziening
  8. afwijzing voorlopige voorziening
  9. voorlopige voorziening toegewezen. Huurbetalingen voldoende gewaarborgd
  10. Voorlopige voorziening toegewezen. Inkomsten zouden voldoende moeten zijn om lopende huurbetalingen te voldoen.
  11. Vernietiging tussentijdse beëindiging WSNP. Artikel 350 lid 3, aanhef en onder c Fw. Informatie- en (aanvullende) sollicitatieplicht. PTSS. Medische keuring.
  12. Artikel 3 lid 1 van de Verordening (EU) 2015/848 betreffende insolventieprocedures, pareringsverzoek, bevoegdheid Nederlandse rechter, COMI.
  13. Toewijzing WSNP. Eerdere ingangsdatum toegewezen. Verlenging van de looptijd naar 24 maanden.
  14. Art. 1 Fw, 3:13 BW. Eindarrest in hoger beroep. Faillissement. Summierlijk gebleken van een opeisbare vordering. Geen verrekenbare tegenvordering. Sprake van faillissementstoestand. Geen sprake van misbruik van bevoegdheid.
  15. Verlenging inbewaringstelling. Inlichtingen- en medewerkingsplicht (105 Fw) wordt niet nagekomen. Geldstromen zijn niet herleidbaar en verklaringen van gefailleerde zijn niet geloofwaardig. Antwoorden zijn vaag en er wordt geen (concrete) administratie overgelegd. Fysieke belemmering in de PI staat het verschaffen van meer inlichtingen niet in de weg.
  16. Dwangakkoord toegewezen. PW-uitkering. Vrijstelling sollicitatieplicht. Voorstel maximaal haalbare. Gunstiger resultaat dan WSNP.
  17. Dwangakkoord toegewezen. Aanbod maximaal haalbare. Voorstel in het belang van schuldeisers.
  18. omzetting faillissement in WSNP, gespaard tijdens faillissement, verkorte looptijd, looptijd 13 maanden
  19. Artikel 1 Faillissementswet Eindarrest in hoger beroep. Investering in cryptovaluta. Faillissementsverzoek afgewezen. Er is niet summierlijk gebleken van een vorderingsrecht van appellant op geïntimeerde.
  20. afwijzing faillissementsverzoek; summierlijk vaststellen vorderingsrecht.
  21. verlening schone lei, tekortkomingen blijven hun bijzondere aard buiten beschouwing, geen consequenties tekortkoming sollicitatieplicht
  22. toelating WSNP, geen eerdere ingangsdatum, aflossingen niet te controleren
  23. Voorlopige voorziening toegewezen. Beschermingsbewind onlangs uitgesproken. Voldoende waarborg voor huurbetalingen.
  24. voorlopige voorziening toegewezen. Lopende huurtermijnen zijn sinds juli 23 voldaan, huurbetalingen voldoende gewaarborgd.
  25. Toewijzing verzoek dwangakkoord (saneringskrediet), ondanks dat het verzoek in eerste instantie niet helemaal compleet en correct was.
  26. toewijzing schuldsaneringsregeling, hardheidsclausule
  27. Toepassing schuldsaneringsregeling, afwijzing eerdere ingangsdatum
  28. Toewijzing voorlopige voorziening ex artikel 287b Fw voor de duur van zes maanden. Verhuurder wilde alleen akkoord gaan met een moratorium van twee maanden. Een van de huurders werkt als zzp’er. Voldoende aannemelijk is dat de lopende termijnen kunnen en zullen worden voldaan.
  29. Afwijzing verzoek moratorium artikel 287b Fw. Niet bedoeld om te stabiliseren. Eerdere betalingstoezeggingen niet nagekomen. Mogelijk recht op woonkostentoeslag. Hoogte nog onduidelijk door wisselende inkomsten uit eigen onderneming. Huur staat niet in verhouding tot inkomsten.
  30. Weigering schone lei. Nieuwe schuld bij de Belastingdienst van € 12.266,00. Schuldenares heeft geen concrete en houdbare oplossing aangedragen om de nieuwe schuld in te lossen.
  31. bedrijfsruimte, huurachterstand. Kort geding. Ontruiming + navordering huurachterstanden. Faillissement huurder na uitbrengen dagvaarding. Curator neemt niet over (verschijnt niet). vorderingen deels naar de verificatievergadering, en deels toegewezen. Schorsing van rechtswege; aanhouding van de procedure voor dat deel. Kostenveroordelingen ook deels voor de periode na faillissement. Boedelschc...
  32. : Weigering schone lei. Schuldenares heeft nieuwe schulden laten ontstaan. Daarnaast is sprake van een boedelachterstand. Schuldenares heeft niet aannemelijk gemaakt dat zij voldoende kan en zal afdragen om de boedelachterstand en alle nieuwe schulden in te lopen.
  33. Weigering schone lei. De koopwoning van schuldenaren heeft een aanzienlijke overwaarde. Schuldenaren hebben niet meegewerkt met de verkoop van de woning en willen dit ook niet. Dit levert een benadeling van de schuldeisers op. Deze benadeling staat in de weg aan een beëindiging van de schuldsaneringsregeling met een schone lei.
  34. Schuldenares is toerekenbaar tekort geschoten in de nakoming van meerdere verplichtringen in de schuldsaneringsregeling
  35. Schuldenaar is toerekenbaar tekort geschoten in de nakoming van meerdere verplichtringen in de schuldsaneringsregeling
  36. IPR. Faillissementsrecht. Deskundigenbenoeming om benadeling schuldeisers te bewijzen.
  37. Dwangakkoord toewijzen. Saneringskrediet. Het voorstel is het uiterste waartoe verzoeker in staat moet worden geacht. Gelet op de ervaring van verzoeker acht de rechtbank het niet aannemelijk dat verzoeker meer dan het minimumloon zal verdienen.
  38. Dwangakkoord toewijzen. Saneringskrediet. Het voorstel is het uiterste waartoe verzoeker in staat moet worden geacht. Verzoeker heeft medische klachten en een (tijdelijke) ontheffing van de arbeidsplicht.
  39. Dwangakkoord toewijzen. Saneringskrediet. Er is ondersteuning vanuit het Jongeren Perspectief Fonds. Het is niet aannemelijk dat verzoekster meer dan het minimumloon zal verdienen. Voldoende aannemelijk is geworden dat zij in de komende periode geen inkomen zal kunnen verwerven dat zal leiden tot een hogere uitkering aan de schuldeisers
  40. : Moratorium. Voorlopige voorziening toewijzen voor zes maanden. Voldoende aannemelijk dat de lopende huurtermijnen zullen worden voldaan.
  41. Moratorium. Voorlopige voorziening toewijzen voor zes maanden. Beschermingsbewind sinds kort van toepassing. Voldoende aannemelijk dat de lopende huurtermijnen zullen worden voldaan.
  42. Voorlopige voorziening afgewezen. Onvoldoende aannemelijk dat de lopende termijnen kunnen en zullen worden voldaan. De lopende huur is niet voldaan.
  43. Schuldenaar verkeert in een zodanige financiële positie, dat hij in staat is de betalingen te hervatten.
  44. Schuldenares verkeert in een zodanige financiële positie, dat zij in staat is de betalingen te hervatten.
  45. toewijzing dwangakkoord, maximaal haalbare
  46. Faillissement. Vernietiging. In hoger beroep niet summierlijk is gebleken van feiten en omstandigheden die meebrengen dat failliet nog verkeert in de toestand van te hebben opgehouden te betalen
  47. Afwijzing faillissementsverzoek. Vorderingsrecht niet summierlijk gebleken.
  48. uitgesproken faillissement besloten vennootschap / vordering summierlijk aannemelijk / pluraliteit aanwezig / toestand van te hebben opgehouden te betalen / vernietiging beschikking in eerste aanleg, waarbij het verzoek tot faillietverklaring werd afgewezen.
  49. toewijzing voorlopige voorziening
  50. toewijzing voorlopige voorziening.